Microdermabrasie  
 
Huidverjonging binnen enkele weken

Rimpelvorming is onontkoombaar en iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Soms zijn er factoren die de huid echter behoorlijk kunnen beschadigen. Hardnekkige acne, operatielittekens, brandwonden, pigmentvlekken, groei- of zwangerschapstriemen zijn enkele voorbeelden die als storend ervaren kunnen worden of een belemmering kunnen zijn in het dagelijks functioneren. Met microdermabrasie kunnen deze huidbeschadigingen tot een minimum terug gebracht worden. Ook rimpelvorming kan zichtbaar vervaagd worden.

   

Hoe werkt microdermabrasie

Tijdens de microdermabrasie behandeling wordt een fijne straal microkristallen door middel van een vacuümzuigkracht langs de huid gezogen. Deze microkristallen raken de huid waarbij oude en dode huidcellen loskomen en met de microkristallen afgevoerd worden. Het grote voordeel van microdermabrasie is dat het veel intensiever is dan een scrub en veel veiliger is dan een chemische of kruidenpeeling. Door het regeneratievermogen van de huid gaat deze zichzelf herstellen met nieuwe en jonge cellen. Het eerste resultaat is al zichtbaar na één behandeling. Het resultaat na een kuur is ongekend.

 

 

Toepassingmogelijkheden

Microdermabrasie kent vele toepassingen. Het meest wordt microdermabrasie toegepast om lijntjes en rimpels te vervagen en de huid een jongere uitstraling te geven. Ook pigmentvlekken kunnen behandeld worden zodat deze nauwelijks nog zichtbaar zijn. Bij hardnekkige acne kan het toegepast worden om de acne aanzienlijk te verminderen. Ook wanneer de huid vroeger geleden heeft van acne waardoor littekens zijn ontstaan is het mogelijk om door middel van microdermabrasie de huid een gladder aanzien te geven. Littekens door snijwonden, verbranding en striae (zwangerschapstriemen) kunnen aanmerkelijk minder zichtbaar gemaakt worden met microdermabrasie.

   

De behandeling

De microdermabrasie start in kuurverband met wekelijkse behandelingen tot het gewenste resultaat is bereikt. Daarna is een behandeling om de 2 tot 4 maanden voldoende om het behaalde resultaat te behouden. De behandeling op zich is intensief. U voelt dat de kristallen over de huid gaan, maar in de regel wordt dit niet als pijnlijk ervaren.

Voor de behandeling

 

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid iets trekkerig aanvoelen en enige roodheid vertonen zoals bij een lichte zonnebrand. Er is een dun laagje van uw huid afgehaald waardoor een goede nabehandeling van uw huid noodzakelijk is. De speciale lotion, rebuilding serum en crème die u na de behandeling dient te gebruiken zorgen voor een aangenaam gevoel en versnellen het herstel van de huid. Deze producten zijn volledig afgestemd op de microdermabrasie behandeling.

 

Na de behandeling

Het resultaat

 

 

Afhankelijk van het doel van de kuur kan bij benadering het aantal behandelingen worden vastgesteld. Bij het opfrissen van de huid of bij striae zijn gemiddeld 4-5 behandelingen in kuurverband nodig. Bij littekens of diepe rimpels zijn 12-15 behandelingen in kuurverband nodig. Dit alles is natuurlijk mede afhankelijk van het regeneratievermogen van uw huid en van de thuisverzorging van uw huid met de speciale producten tussen twee behandelingen in. Heeft u nog vragen over microdermabrasie of wenst u een behandeladvies dan ben ik graag bereid u een persoonlijk advies te geven.

 
Prijs per gelaatsbehandeling:

€   85,00

(exclusief producten voor thuis verzorging)  
   
Uitbreiding met After Treatment masker

€   12,50

Verzorgt en kalmeert de huid.